Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Corsa :: CORSA - COMBO :: Corsa - Combo motor |
|
<< Předchozí téma | Další téma >> |
Divný zvuk - cvakání - corsa B |
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
|
Autor | Příspěvek | ||
Lelík |
| ||
Host | Corsa B rv95 1,4normal Při volnoběhu nebo vysokých otáčkách je vše O.K. Pokud natvrdo šlápnu na plyn, začne se ozývat cvakání, dokud se nezvýší otáčky (cvaká při vyšší kompresi). Něco podobného jsem zažil u favorita a seřízením vůle ventilů se to odstranilo. Ale corsa má aut. seřizování nebo ne? | ||
| |||
Jirka |
| ||
Host | Máš tam dost oleje ? | ||
| |||
riwal |
| ||
Host | Jasně, že už má hydroštely. To cvakání jsou detonace, protože když tomu prudce hamtneš na krk tak tak se do spalovacího prostoru dostává špatná směs a nastanou detonace dokud se motor neroztočí. Pokud by sis přečet manuál k jakýmukoli autu, tak tam výrobce píše, že plyn se má přidávat plynule a ne prudce. | ||
| |||
JardaB |
| ||
Uživatel #365 Registrován: Monday 02 May 2005 - 22:27:36Příspěvků: 4020 | Dalsi moznost je dira ve vyfukovempotrubi - praskle svody, tesneni, trubka pred katalyzatorem. Takhle presne se mi projevovalo,kdyz prdl sroub na hlave u svodu. Twingo II, 43 kW, pro takove to jezdeni kolem komina Opel Mokka 1.7 CDTI, firemni pracant Renault Megane Cabrio 2.0 IDE, mazlik Fikus 1.6Ti | ||
| |||
riwal |
| ||
Host | Pokud by to byly prasklý parohy, tak to je ostré cvakání, ale to je tak charakteristickej zvuk, že si ho nejde s ničim splest. | ||
| |||
Lelík |
| ||
Host | Oleje je dost. Na parohy koukal mechanik a nic. Dřív jsem jí šlápl na krk a bylo to v pohodě. Po výměně svíček (30000km) je to stejné. Každopádně dík za názory. P.S. Frekvence cvakání je "pomalá", přibližně 1 válec. | ||
| |||
riwal |
| ||
Host | Tak ještě těsnění pod parohama. | ||
| |||
Anonymní |
| ||
Host | OK - problém vyřešen - bylo to těsnění pod parohama. Dík za tipy. | ||
| |||
Anonymní |
| ||
Host | Dobrý večer ,mám Opel combo 2019,1.2 benzín.Pri zaradení jednotky keď sa rozbiehame tak strašne klepe s motorom ako keby zdochynal.K3d dám do dvojky a ďalších rýchlosti tak ide všetko v pohode. Stretli ste sa stým problémom? Ďakujem | ||
| |||
Martas |
| ||
Uživatel #5043 Registrován: Saturday 16 January 2016 - 14:43:19Příspěvků: 38 | Ulozeni motoru/prevodovky Martas Mitsubishi Lancer Sportback 2009, 1,8/105kW Intense. Opel Astra J 2010 Cosmo, A16XER - Dcera EX: Opel Astra G 2002, Z14XE - dcera. EX: Opel Vectra 2000 Sedan, X16XEL (2005 - 2015) EX: Opel Vectra 1989 Sedan (2001 - 2005) EX: Opel Kadett (Pontiac LeMans - celkem 3 kousky 1993 - 1998) | ||
| |||