• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Fórum

Opel Club Renbau :: Vlákna :: Poradna Omega :: OMEGA :: Omega ostatní v :: Re: Prosim zkusene Omegare o radu
Vaše jméno:
Odpověď:


Témata příspěvků
Oplic
Odeslal: Monday 05 October 2009 - 20:54:54
Ahoj. Chci jit do Omegy C a dnes jsem se byl podivat na jednom kousku. Je za velmi priznivou cenu a v LPG, coz je presne to co potrebuji. Investice jsem odhadnul na 20-30k, coz jsem ochoten akceptovat. Auto je opticky v poho, zavad nema malo, ale to jsem cekal. Ted par mejch postrehu, prosim o vyjadreni.

Motor:
po sundani vicka oleje byla zespod emulze, takovej hnedo-cernej mazut. Olej pry chce vymenit (logicky). Cim to muze byt? Motor vydaval klapavej zvuk (nejspis zpusobeno rozvody zralymi na vymenu), ale slysel jsem i takove lehke piskani. Byl to 2.5 V6. Jinak se motor lehce klepal (silentblok?).

Karoserie:
Tady me prekvapilo umisteni VIN kodu. Po otevreni haupny a kontrole s TP udaje na VINku neodpovidaly technicaku a celkove byly v divnem delenem formatu. VINko misto toho bylo dole na karoserii/podlaze mezi sedackou spolujezdce a prahem spolujezdcovo dveri. Dalsi bylo na dverich u spolujezdce, v miste, kde je uvnitr pas. Je to normalni? Dle bazarnika to pry takto maji vsechny omegy C. Minuly majitel byl majitelem pouhe 2 mesice, nepodarilo se mi zjistit proc. TP byl duplikat s 1 zaznamem prave po tom poslednim majiteli. Mozna si to koupil a pak si spocetl investice, nebo mu dosly penize, kdo vi...

Vyfuk: Pry byl cely meneny, ale vydaval takovy chrastivy zvuk, ale katem to nebylo, to by delalo i po proslapnuti motoru. Bylo to jen na volnobeh a pry to je uchyceni vyfuku. Zkousel vyfuk pridrzet a prestalo to, takze tomu bych i veril. A nebo? Kdyz byl motor studeny, tak z vyfuku vychazel lehce bily kour, ale po zkusebni jizde uz jsem si toho nevsiml.

Prevodovka: prislo mi, ze spojka zabira docela nahore, mozna take zrala na vymenu. Kolik na opla stoji komplet? Take se radicka klepala, coz mi delala i stara Omega A. Da se to nejak seridit a opravit, nebo je to znamka silneho opotrebeni prevodovky s nutnou velkou investici do brzke opravy?

Dal jsem vas chtel poprosit, jestli by se tu nenasel nejaky zkuseny borec z Prahy, co se v Omegach vyzna, jestli by se mnou nesel proverit ten motor, hodit to na zvedak a pomoct se zhodnocenim stavu. Preci jen nemuzu znat. vsechno. Samo ze zadarmo by to nebylo.

Jinak na aute chteji krome rozvodu, oleje, svicek+start. kabelu a filtru udelat i tlumice, stabilizatory, zadni kotouce+desticky a koupit novy 16" gumy. Myslite, ze se do tech 30.000 investic vejdu? Nejvic mam strach z toho motoru, to je pro me porad jedna neznama a nerad bych byl za bul roku se zadrenym motorem. Ted me jeste napada, jakym pomerem vubec Omega brzdi? Vetsina zadkem nebo predkem? Kotouce na predku vypadaly slusne, zadek byl horsi. Svitila kontrolka brzdoveho oblozeni a ucinek byl mizerny, takze ty desky urco chteji.

Diky vsem za rady, rad se opet stanu Opelistou
Poslední odpovědi
Ivan
Odeslal: Sunday 11 October 2009 - 10:19:02

Ale jo,já to jen konstatuju....pro zajímavost,když jezdím kolem těch radurů s ukazatelem rychlosti u cesty.tak při tachometrové padesátce na alu 16 " to ukazuje 47-48,na plecháčích 15" tak 45-46......
Martas
Odeslal: Sunday 11 October 2009 - 09:26:45

No tak tam mas rozdil v prumeru skoro 2 cm a pokud mas jedny gumy sjety a druhy naopak novy i vic .... Tachometr bude kecat o 3 - 5% podle miry rozdilu i to uz nejakej pulitrik na 100km hodi.

Kdyz k tomu pripoctu ze 225 uz je relativne dost (maji vyrazne vetsi valivy odpor) tak se nemuzes divit ze mas takovy rozdil ve spotrebe.
Ivan
Odeslal: Sunday 11 October 2009 - 09:16:46

na plecháčích mám 195-65 15.na alu kolech mám 225 -55 16.
Martas
Odeslal: Saturday 10 October 2009 - 19:38:53

Ivan napsal ...

Mám auto rok,po městě mám v rozmezí 9-10 ltr,mimo město 7-8.5.Jen pro zajímavost,to je spotřeba na plecháčích 15 palců,s alu koly 16 palců,které jsou sice pěkné,ale prakticky k ničemu, spotřeba hopne o i o litránek navíc.


A mas tam ty spravne rozmery gum (sire/profil/prumer) ?

Pokud bys je mel "ruzne" tak ten rozdil muze delat i chyba pri mereni rychlosti/ujete vzdalenosti diky vetsim/mensim kolum.
Ivan
Odeslal: Saturday 10 October 2009 - 19:35:37

k těm výfukům,zespodu se tváří omega 2.2 jako takový falešný šestiválec,za katalyzátorem se potrubí rozdvojuje do dvou středových tlumíčů,čert ví,co je k tomu vedlo ,výfuk zdvojit.A spotřeba,Mám auto rok,po městě mám v rozmezí 9-10 ltr,mimo město 7-8.5.Jen pro zajímavost,to je spotřeba na plecháčích 15 palců,s alu koly 16 palců,které jsou sice pěkné,ale prakticky k ničemu, spotřeba hopne o i o litránek navíc.
mates
Odeslal: Friday 09 October 2009 - 09:22:22

Oplic napsal ...

Nekde jsem tu tu myslim cetl, ze snad ma 2 vejfuky, katy a 4 lambdy...

Výfuck by měla mít jeden... Dva byly specialitou V6 __;
maslicka
Odeslal: Friday 09 October 2009 - 09:18:05

Oplic napsal ...

Tak jsem nasel dalsi kousek. Jak je na tom s vykonem benzinova 2.2 ? Prijde mi, ze na tak tezky auto musi bejt slaba. Jak je na tom s nakladama na udrzbu proti V6? Jsou nizsí? Nekde jsem tu tu myslim cetl, ze snad ma 2 vejfuky, katy a 4 lambdy... Kolik si bere? Na rozdil od tech V6 jich vic vidim v dobrejch stavech, napr. Odkaz

v annonci je dokonce jedna taky se serviskou a dokonce i LPG.


No ja mam V6, kdyby tehda kdy jsem Omegu kupoval, byla za stejne penize 2.2 vzal bych ten ctyrvalec. Problem verzi 2.2 je, ze si je nikdo nekupoval v nejake lepsi vybave, tzn. kdyz nekdo kupoval omegu v plne vybave tak v naproste vetsine kupoval taky V6. Co se tyce nakladu, budou urcite mensi, 4 lambdy a 4 katy maji jen 2.6 a 3.2. Co se tyce vykonu, je treba rict, ze omega neni zadny sportak a styl jizdy je dosahnout na dalnici nejake rychlosti, vrazit tam tempomat a potom 4 hodiny cekat az dojede do cile. Takze pokud nebudes tahat prives, ctyrvalec staci. Ona ta omega ani s 3.2 neni zadny dravec. Jo a s blizici se zimou muze byt problem, ze do styrvalcu se nedalo koupit ESP.
Oplic
Odeslal: Friday 09 October 2009 - 08:59:11

Tak jsem nasel dalsi kousek. Jak je na tom s vykonem benzinova 2.2 ? Prijde mi, ze na tak tezky auto musi bejt slaba. Jak je na tom s nakladama na udrzbu proti V6? Jsou nizsí? Nekde jsem tu tu myslim cetl, ze snad ma 2 vejfuky, katy a 4 lambdy... Kolik si bere? Na rozdil od tech V6 jich vic vidim v dobrejch stavech, napr. Odkaz

v annonci je dokonce jedna taky se serviskou a dokonce i LPG.
Oplic
Odeslal: Thursday 08 October 2009 - 12:03:44

Martas napsal ...

Maloktera Omega nebude olitanina maximalni ...

Tuhle kategorii aut si clovek co s ni najede 10 000 rocne koupi zcela vyjmecne.


jasně no, ale tágo je prasárna totální, tam nájezd 50k km+/rok je uplne beznej, takze Omega ma jako desetileta pres pul mega Je mi jasny, ze maloktera bude pod 250.000km, ale 500 uz je moc :/

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.0947 sec,0.0649 z toho dotazů.