• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Fórum

Opel Club Renbau :: Vlákna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra podvozek :: Re: Brzdy
Vaše jméno:
Odpověď:


Témata příspěvků
Petr
Odeslal: Wednesday 24 April 2013 - 22:33:58
Zdravím všechny mám takový problém. Z ničeho nic sebou začalo auto při brždění házet a volant se stačel doprava. Když jsem prudce zabrzdil, tak jakoby sebou auto hodio prudce na stranu, jak kdyby jedno kolo nebrzdilo. Po přijeti jsem zjistil, že se mi šileně hřeje jedno kolo, zrepasoval jsem toto prasatko a problem se tim vyřešil, ale jen problem s ohříváním kola. Pro jistotu jsem zrepasoval i druhe kolo ale pořad stejny problem. Když prudčeji zabrzdim zapiska jen jedno kolo a auto sebou šileně trhne na stranu jak kdyby jedno kolo vůbec nebrzdilo. Nesetkal ses tim někdo? Trubky, odvzdušnění, vše v pořádku. Brzdy si docela hlidam a dost mi to vadi, kdybych takhle zabrzdil na sněhu tak nevim... Napada mě hlavni brzdovy valec? Díky za rady
Poslední odpovědi
Host
Odeslal: Sunday 05 May 2013 - 21:25:50

Vectra B. Brzdice mám zrepasované, krásně to chodí ty pístky, tady jde spíše o to, proč se to levé kolo blokuje a druhé ne. Prý je možnost, že by se časem nějak vevnitř ta gumová hadice co vede k brzdiči nějak vevnitř a pustí tlak jen do brzdiče, ale zpět ne. Ted jde o to, které kolo vlastně brzdí dobře. Chystám se na válce na technické, ale myslím, že tam se nic nezjistí.
Legend
Odeslal: Sunday 05 May 2013 - 08:35:33

jaký je to model Vectry? A, B, nebo C? Příčin mě napadá víc, když auto při brzdění hází, tak můžou být i silně zvlněné kotouče. Taky můžou být zatuhlé vodící tyčky brzdových třmenů, nebo může drhnout přímo pístek v třmenu (nešel během repase zatlačit do třmenu neúměrně velkou silou?). V jakém stavu jsou silentbloky ramen? Ty taky můžou způsobit rány při brzdění a tím jak se pohnou, tak dokážou i stáčet volant během brzdění.
Petr
Odeslal: Friday 03 May 2013 - 21:10:50

No takže jsem pokročil tak, že jsem vyměnil hlavni brzdový válec, protože jsem měl obavu, že propouští, ale situace je nadále stejná. Vše odvzdušněno, brzdovka vyměněna komplet. Nejhorší na tom je, že když potřebuji více zabrzdit tak levé kolo mi zacne pískat už do smyku, takže třeba když za hodně teplého počasí pouštím někoho na přechodě, tak se občas docela vyděsí Obvykle to bývá důchodce co tam vletí vždy na poslední chvíli.
JOB
Odeslal: Wednesday 01 May 2013 - 09:51:31

Michaelsson napsal ...

Kdysi jsem se setkal s docela dost silně naleptanou brzovou hadicí k třmenu, tak se stáhl vnitřní průměr, že se nechtěl vracet tlak zpátky a jedno kolo brzdilo daleko silněji než druhé...


To je celkem běžný jev u veteránů, způsobený použitím nevhodné brzdové kapaliny a možná i stářím hadice.
Michaelsson
Odeslal: Tuesday 30 April 2013 - 21:15:39

Kdysi jsem se setkal s docela dost silně naleptanou brzovou hadicí k třmenu, tak se stáhl vnitřní průměr, že se nechtěl vracet tlak zpátky a jedno kolo brzdilo daleko silněji než druhé...
Host
Odeslal: Thursday 25 April 2013 - 19:21:42

Pístek jsem neměnil tam je vše v pořádku ani zarostle to nebylo nebo tak, ani mi nepřipadlo, že to jedno kolo brzdilo proto, že by ten pistek zarostl nebo tak, spíše jakoby to pořád brzdilo. Ale na stranu to netahlo. Je možné, že by nějak přepouštěl brzdovy valec? Dá se nějak změřit ten tlak na jednotlivých kolech?
Stepo
Odeslal: Thursday 25 April 2013 - 08:35:41

Popis je trochu zmatecny.
Prasatka jsou u bubnovych brzd, tedy vyjma trabanta vyhradne vzadu a tam by Ti to nehodilo volantem do strany.
Pokud se nejake kolo hreje, nevraci se ti pistek / prasatko. Priciny mohou byt ruzne, od skripleho tesneni, pres pridreny pistek az po ucpanou hadici ke trmenu.

Pokud nebrzdi kolo vubec, zacal bych opatrnym povolenim privodni hadice na trmenu ( nebo klidne jen odvzdusnovaku ) a seslapnutim brzdy. Pokud pujde az dolu a vytece neco z trubky / ventilu, bude problem ve trmenu.
Pokud to pujde ztezka, je problem ve valci nebo trubce, potom muzes povolit trubku primo u valce a uvidis.
Sice jsem jeste nevidel pripad, kdy by kapalina pistek nevytlacila, ale teoreticky to mozne je a muze byt zarostly ( coz nepredpokladam, pokud jsi delal repas ). Uz jsem se ale setkal s tim, ze repasni sada obsahujici pistek mela rozmery pistku o nejakou desetinku mensi a tento se vzpricil ve trmenu - nepredpokladam, zes menil pistky.

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.0586 sec,0.0180 z toho dotazů.