• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Fórum

Opel Club Renbau :: Vlákna :: Poradna Zafira :: ZAFIRA :: Zafira motor :: Re: chlasta vodu z chladica
Vaše jméno:
Odpověď:


Témata příspěvků
Henry
Odeslal: Sunday 28 May 2006 - 11:32:35
Ahojte,

pozorujem to uz dlhsie a snazil som sa na to prist sam, ale som v koncoch. Priblizne kazdych 1000km musim doliat okolo pol litra chladiacej kvapaliny.

Byvalo to horsie, ale v zime som pri vymene termostatu nasiel na starom termostate malu, asi 1mm dierku Bol zle spraveny vylisok telesa termostu a preslabenu stenu vydral uzatvaraci pliesok pod strunou.
Myslel som ze mam vyhrane, ale voda mizne stale.
Zatial som to neriesil vymenou tesnenia pod hlavou. Nezbadal som totiz vodu v oleji - nepeni, ani olej vo vode. Este ak by bolo prerazene tesnenia niekde od valcov malo by tlakovat chladiaci okruh v pripade prerazenia tesnenia niekde od valcov, ako tu nedavno niekto spominal.
Este mi pripadala do uvahy netesnost hadic chladiaceho okruhu, to by som ale cakal mlacky vody pod autom.

Fakt som vahal, ci tu s tym mam otravovat, ale ak by sa nasiel niekto s podobnym problemom alebo nejakym napadom, budem velmi rad.
Poslední odpovědi
Yper
Odeslal: Wednesday 31 May 2006 - 08:35:47

2 Henri: - s tou silicí je to výborný nápad a možná poslouží i spoustě dalších! _;
Přeju ti, aby to skutečně bylo jen to víčko, ale podle toho nárůstu teploty, tvrdosti hadic a syčení při uvolňování, to vypadá, že by to mohl být jen tenhle problém!
Legend
Odeslal: Wednesday 31 May 2006 - 07:37:21

Ještě by se dalo zkusit vypojit hadice z topení a propojit je na tvrdo malou trubičkou. Tím by se vyloučilo že to je způsobeno topením.
Henry
Odeslal: Tuesday 30 May 2006 - 22:15:00

No opelmajstri, vdaka za vsetky rady a napady!

Ten igelit bol asi dobry napad, dnes som s nim jazdil a ako prve som si vsimol, ze mi akosi rychlejsie nastupala teplota motora na 90. A aj po ~5km jazde som mal uz na omak tvrdsie hadice.
Hladina trochu stupla, ale asi len o 5mm. Pri uvolnovani viecka kratko zasycalo. S igelitom mienim behat dalej... aj tak je chladno Po viacnasobnom uisteni sa, ze je to viecko na hov ma caka zaujimava zhanka po nahrade

Pre pobavenie, okrem igelitu ma napadlo do expanzky nakvapkat zo 10 kvapiek mentolovej silice ?lola (pouzivanej na aromaterapiu), reku ze ak tecie kurenie, jasne to v aute zacitim.
Yper
Odeslal: Tuesday 30 May 2006 - 07:44:27

2 Henry:
Máš prostě někde netěsnost v chladícím okruhu.
To, že někdo má netěsné víčko, ještě neznamená, že musí mít nutně mokré okolí nádržky.To je spíš příčinou špatného chlazení - špatné funkce chladiče, kdy dojde k přetlakování okruhu a prudkému uvolnění přes ono víčko, které funguje jako pojišťovací ventil.
Každopádně když ti stoupla hladina v expanzce, tak je to netěsnost. Víčko zkus zadělat tím igelitem. Pokud nejedeš daleko a budeš sledovat teplotu motoru, aby nelezla příliš vysoko, tak se nic neděje. V okamžiku, když motor zahřeješ, tak zastav a zkus povolit víčko utěsněné tím silným igelitem. Musíš ale pomalu. Předtím zkus také kontrolu natlačení hadic. Budou-li tvrdé, pak víčko povoluj pomalu, aby voda nezačala prudce vřít v důsledku snížení tlaku a současně máš jistotu, že to asi dělá ono víčko.
Když se dělá zkouška těsnosti chl. okruhu, tak se tlakuje na nějakou 1,0 atm (bar) a sleduje se, zda drží tlak.
Stačí na to obyčejné jiné víčko a manometr (třeba na foukání kol), s ventilkem od kola a hustilka.
Kdyby to nakonec nebylo to víčko, tak to může být radiátor pro výhřev kabiny - ten je dost skrytý a jen tak se nepozná že teče. Snad jen podle koberců na podlaze u řidiče nebo u spolujezdce - bude mokrá podlaha odspodu - musíš nadzdvihnout koberec.
JOB
Odeslal: Monday 29 May 2006 - 22:31:05

Jestli se ti nenatlakuje okruh tak to někde utíká a dřív se to hřeje. Zkus nejdřív to víčko a pak to topení.U OA mě na dirku v topení pomohlo takový to ... co se přidává do chladící kapaliny ale už netuším jak se to jmenuje.
Henry
Odeslal: Monday 29 May 2006 - 22:19:04

No kua, teraz mi to az svitlo Ked som po jazde otvoril viecko expanzky, NIC nezafucalo. ZIADEN unik tlaku. Makke hadice. A to som po otvoreni expanzky videl pekne odparovat vodu

Prehladal som forum. Ti, ktori mali unik tlaku cez viecko, mali aj zvonku mokru expanzku. Ja nie. Kua, asi sa na to vys....

Inac, pamatam si, ze ked som niekedy v zime zapinal kurenie, citil som chvilu taky cudny vhky vzduch.
Henry
Odeslal: Monday 29 May 2006 - 18:33:51

2 JOB:

Ak je to nebezpecne, tak radsej nie. Aby som to odskusal, musel by som nabehat aspon 300-500km. Nejde to viecko nejak otestovat? Ako vlastne funguje.

Mal si problem, ze ti prepustalo tesnenie k radiatoru kurenia. Mal si aj mokro v interieri a bolo to jedno ci je kurenie zapnute ?
JOB
Odeslal: Monday 29 May 2006 - 17:21:06

Henry napsal ...


Viecko som uz vcera obzeral, nevidim na nom nic zvlastne. A netusim, kde tu na okoli take, ale 100% dobre zozeniem. Co sa stane, ked ho zasrobujem napr. cez igelit a budem tak jazdit?

Tím akorát vyřadíš přetlakovej ventil,to bych nedělal.Maximálně tak na vyskoušení.
Henry
Odeslal: Monday 29 May 2006 - 17:02:35

2 Yper:
Nahodou som vcera po ochutnavke/ovonani dolieval na studenom motore vodu presne po rysku, za ucelom presnejsieho odpozorovania toho ubytku.
A dnes, hned co som dosiel z prace (20 km jazda po kopcoch, motor pekne zahriaty), pozeral som na nadrzku. Voda v nej bola nad rysku mozno tak na 2 deci. Vodna hadica termostat>chladic nebola vobec natlakovana, bola uplne makka. No rozhodne maksia, ako za studena...
To je divne. Teraz som zmateny, nie som si uz isty, ci som natlakovane hadice po burlivej jazde nahmatal na tomto aute, alebo minuly rok na predoslej mazde __;
Z nadrzky sa paradne parilo, no a ked som pozrel pod viecko nad ventilmi, tak z oleja sa tiez pekne parilo

Viecko som uz vcera obzeral, nevidim na nom nic zvlastne. A netusim, kde tu na okoli take, ale 100% dobre zozeniem. Co sa stane, ked ho zasrobujem napr. cez igelit a budem tak jazdit?

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.0708 sec,0.0233 z toho dotazů.