• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Fórum

Opel Club Renbau :: Vlákna :: Poradna Omega :: OMEGA :: Omega Hi-Fi :: Re: Siemens vdo CDR500
Vaše jméno:
Odpověď:


Témata příspěvků
hudydc
Odeslal: Monday 30 April 2007 - 20:06:09
Čaute opláci,
vyměnil jsem blaupunkt c300 za siemns vdo cdr500,po připojení píše PANEL zkoušel jsem i kombinaci čísel, kvůli počtu míst na displeji, ale nic. Rádio není zakódovaný. Nemáte s tím někdo zkušenost nebo manuál na cdr500??
Díky mooc.. Email
Poslední odpovědi
KopA
Odeslal: Thursday 26 May 2011 - 16:23:38

Lidi pls help. Dal jsem zde zmiňované rádio jen VDO ne Siem. asi před rokem nechat zgenerálkovat žel bohu dnes ty firmy mizí rychlostí blesku a firma co to dělala už není.

Rádio bylo vpoho ale byl v něm asi přehrán SW který byl trošku jinak nastaven.

Asi všichni víme že lze přepínat kombinací tlačítek při zapínání rádia mezi 10ti a 8mi místným displejem.
Zprvu rádio ladilo pouze po 0,2Mhz takže chytlo asi 3 stanice. Dopátral jsem se že jde asi o US normu a našel kombinaci na přepnutí na 0,1Mhz krok to šlapalo jak na drátkách.

Ale teď po nějaké době jsem si všimnul asi posledního rozdílu rádio nesvítí - rosvítí se jen když zmáčknu ON/OFF. Normálně (jiný rádio) se rosvítí kolem toho kolečka ON/OFF a možná ještě šachta CD (teď nevím přesně) když se zapnou světla auta. V noci se blbě hledá ten čudlík na zapnutí protože je tma a ono to kolem něj nesvítí.

Nesetkal jste se s tím někdo? Myslím si že je to zase nějaké servisní nastavení které jde přehodit nějakou kombinací tlačítek při startu.
Nemá někdo k dispozici všechny tyhle "tajný" kombinace tlačítek pro tohle rádio s popisem co dělaj?
hudydc
Odeslal: Monday 28 May 2007 - 21:50:46

No tak nakonec to zachránila výměna eepromu za 80Kč i s nahráním takže super...
Díky všem za rady a mějte se tady zase se ukážu...
Martas
Odeslal: Wednesday 02 May 2007 - 08:59:52

hudydc napsal ...

to "Martas":
prosím tě do "servisu", myslíš že to jde i přes velkou diagnostiku na auta? to má známej že bych tam zkusil zajet?


To nema s Opelem nic spolecnyho servis jsem zamerne dal do uvozovek.
V Praze lze treba zde Odkaz ale kdyz budes hledat tak na netu najdes podobneho servisaka na kazdym rohu. Ja nevim co me s tim radiem delal trvalo to 10 minut, sdelil mi kod a stalo to 500,- coz je pomerne univerzalni cena za jakykoliv zasah na radiu bez vymeny soucastek.
hudydc
Odeslal: Wednesday 02 May 2007 - 08:53:57

to "Martas":
prosím tě do "servisu", myslíš že to jde i přes velkou diagnostiku na auta? to má známej že bych tam zkusil zajet?
Martas
Odeslal: Tuesday 01 May 2007 - 20:19:48

hudydc napsal ...

no on bude asi problém v tom kódu pač na "10 ----" se nikdy nedostanu jenom na "10 SAFE" , ten kluk dělal dříve v tý fabrice kde to vyráběli co mi ho vyměnil. říkal že je bez kódu že to měl dříve než to zákoduje linka, takže to bude zřejmě chtít přehrát eeprom v rádiu.


Tak to ti kamos malicko keca, to radio je v tkzv. Servisnim modu (normalne to do bezneho modu prepne prodejce), melo by hrat i bez panylku, ale jak mu ho vymenis nebo si myslis ze je zakodovany a spustis sekvenci k zadani kodu tak proste zaregistruje zmenu a chce kod porad ale v tomhle modu tam muzes davat co chces a nereaguje to.
Musis do "servisu" kde ti ho prepnou na normalni mod a pak uz si vyberes jestli chces zakodovat nebo ne.
hudydc
Odeslal: Tuesday 01 May 2007 - 20:13:47

no on bude asi problém v tom kódu pač na "10 ----" se nikdy nedostanu jenom na "10 SAFE" a to píše při zapnutém zapalování, stisknutí AS a zapnutí. když AS nezmáčknu tak napíše "PANEL". ikdyž čekám déle tak pořád "10 SAFE", ten kluk dělal dříve v tý fabrice kde to vyráběli co mi ho vyměnil. říkal že je bez kódu že to měl dříve než to zákoduje linka, takže to bude zřejmě chtít přehrát eeprom v rádiu.
Martas
Odeslal: Tuesday 01 May 2007 - 15:49:12

Po "prekodovani" Funguje CDR500 i s panelem z CAR400, praktikoval jsem to tak par mesicu kdyz jsem si omylem sem tam ty panely prehodil, pokazdy stacilo zadat kod (bylo to rychlejsi nez jet par pater z garaze pro spravnej panylek).
Legend
Odeslal: Tuesday 01 May 2007 - 10:04:43

Pokud už to nepíše PANEL, už jsi o krok blíž. K zadání kódu je potřeba mít zapnuté zapalování, podržet AS a zapnout rádio, po chvilce naběhne 10 ---- a jde zadat kód.
hudydc
Odeslal: Monday 30 April 2007 - 23:26:10

díky, snažím se co to jde... pravdou je že panely mám dva a oba vdo, jezdil s ním kámoš a měl ho ve favoritu, tak jsme udělali výměnu, pač já měl s displejem a jemu bylo tohlo tak napůl nanic, ale fungovalo! předal mi ho pak ve stavu bez předního panelu a ty mi dal dva. jenže když chci jakože safe zaktivovat ten kód tak to vůbec nejde napíše "10 SAFE", ale pak by měl
"10 ----", pokud to chápu správně, ale nejde

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.0590 sec,0.0167 z toho dotazů.