• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Fórum

Opel Club Renbau :: Vlákna :: Poradna Omega :: OMEGA :: Omega převodovka :: Re: automat - razeni bez nastartovani
Vaše jméno:
Odpověď:


Témata příspěvků
watchi
Odeslal: Friday 28 March 2008 - 08:29:58
majitele automatu - kdyz stojim na miste, nemam nastartovano - nejde preradit z P na cokoli jineho. je to tak v poradku? az kdyz se otoci klicek na druhou polohu a trochu se seslapne brzda, jde preradit. ma to nejakou pojistku? omega b r.v. 2000 2.5 mv6.

a jeste jeden - na PC sviti Break Light Check - co to znamena? brzdova svetla sviti pri seslapnuti brzdy. a u caravanu maji svitit jen horni brzdova svetla, nebo jsou zdojena a maji svitit i dolni? nebo to detekuje nejaky pokles napeti u svetel...?

diky za radu.
Poslední odpovědi
IvanSK
Odeslal: Friday 28 March 2008 - 19:40:50

Aj ja mam automat r.v. 2000 a ide to iba pri zapnutom kluciku je to vlastne kvoli bezpecnosti a ked otocis klucom a tak elektromagnet pritiahne poistku a odblokuje radiacu paku a mozes potom radit s nou. V zime ked su tuhe mrazy tak sa ti moze stat ze sa ti ta poistka neoblokuje ale nezufaj, das dole kozeny obal a rukou ju posunies do otvorenej polohy.
Legend
Odeslal: Friday 28 March 2008 - 12:02:10

Mám to taky tak, mám rok 2000 a můžu vyřadit z P jen se zapnutým zapalováním a sešlápnutou brzdou. Je to dobrý třeba když auto řídí ženská tak aby až někam přijede tam nezůstalo D a aby pak auto někam samo neodjelo. Toto jištění má většina automatů, ale OB do 1999 to nemá. Taky to má další výhodu že se z auta nedá ukrást rádio, pokud zloděj neví jak tu pojistku mechanicky vyháknout.
A to brakelight check, to má správně svítit po každém zapnutí zapalování až do okmžiku než se sešlápne brzdový pedál, pokud jsou bezdová světla OK, tak brakelight check zhasne.
JardaB
Odeslal: Friday 28 March 2008 - 10:44:43

Ted jsem zkousel, klackem muzu kvrdlat taky kdykoli - OB97. Mozna jina verze, mozna pojistka uz nepojistuje, ale radi skvele
mates
Odeslal: Friday 28 March 2008 - 10:08:35

Martas napsal ...

Moje chyba, kombik dve zarovky nema, resp. v kataogu je to uvedeno chaoticky a mota se do toho Vauxhall ktery ma ty zarovky jinak. U vetsiny Opelu jsou jak v brzdovkach, tak v obrysovkach dve zarovky vedle sebe a staci aby jedna nesvitila (coz na prvni pohled nemusi byt videt) a palubak rve.

No já nevím...ty máš VecBe...ale nemáž dvě žárofky jen v obrysovkách? Tam vím že jsou...ale v brzdovkách jsem ještě neviděl... Praskej se před barák podívat !!(a) : Moje VecA měla všude jen jedny.
Martas
Odeslal: Friday 28 March 2008 - 09:54:23

Moje chyba, kombik dve zarovky nema, resp. v kataogu je to uvedeno chaoticky a mota se do toho Vauxhall ktery ma ty zarovky jinak. U vetsiny Opelu jsou jak v brzdovkach, tak v obrysovkach dve zarovky vedle sebe a staci aby jedna nesvitila (coz na prvni pohled nemusi byt videt) a palubak rve.
mates
Odeslal: Friday 28 March 2008 - 09:50:32

Brzdové světlo nemá dvě žárovky... Sedan to má tak, že vzadu jsou krajní světla sdružená - brzda 21W/obrysovka 5W a vedle toho je ještě jedna obrysovka 5W...
watchi
Odeslal: Friday 28 March 2008 - 09:45:41

ja moooc diky za prispevky

tak to vypada, ze to ma tu pojistku a to jsem rad. sem se lekl, ze po 10-ti dnech co mam omegu budu resit prevodovku.

za scan ty prirucky dekuju. mam ji, ale jak to tak vypada mam v palub. PC nahranou anglictinu.

co se tyka tech brzdovych svetel, jak mam chapat 2 zarovky? jsem na to koukal a vypada to, ze to sviti tak jak ma. pravda je, ze sem to nemel rozebrany.
mates
Odeslal: Friday 28 March 2008 - 09:02:15

Pár obrázků...omluv horší graf. úpravu, je to v rychlosti









mates
Odeslal: Friday 28 March 2008 - 08:45:19

Ad automat: no mě to nedělá...já můžu kvedlat tím klackem kdykoliv. Ale asi to má být tak, jak to máš ty...páč kamošův Jaguar to tak dělá...prostě bez nastartování nevyřadíš "P". A když bys chtěl třeba auto natáhnout na odtahovku při poruše, tak oddělá jakejsi dekl u šaltpáky a tu pojistku šroubovákem vyřadí __; Ale já mám rok 1996...a ty už asi facelift.
Ad ty brzdy: kdy to svítí? Hned po otočení kolíčkem? Pokud ano, zkus při otočení klíčkem stát na brzdě...a nemělo by to svítit. U mého "oldtimeru" 96 když otočím klíčem, že budu startovat, tak se rozsvítí jen CHECK...šlápnu na brzdu a zhasne. Pokud by nesvítilo nějaký brzdový světlo, tak mi pár vteřin po nastartování palubák napíše BREMSLICHT..... a rozvítí se CHECK. A myslím, že u karavanu nejsou zdvojená brzd. světla jak u mýho sedanu, páč karavan má nahoře brzdovky a dole obrysovky s mlhovkama...
Martas
Odeslal: Friday 28 March 2008 - 08:39:41

Brzdove svetlo ma dve zarovky a zrejme ti sviti jenom jedna, poradne se na to podivej.

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.0890 sec,0.0619 z toho dotazů.