• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Fórum

Opel Club Renbau :: Vlákna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Re: VeBe,1.8,rv-2001,motor- Z18XE,problem s ridici j.,nebo s nejakym cidlem?
Vaše jméno:
Odpověď:


Témata příspěvků
honza777
Odeslal: Monday 14 July 2008 - 01:39:43
zdravim vsechny,potreboval bych poradit,protoze jsem dost v pasti.mam vectru 1.8,rv2001,motor- Z18XE,a dost divnej problem.zavada zacala z niceho nic.prisel jsem k autu,otocil klicem a nenaskocily mi kontrolky cerpadla a servisu,ostatni kontrolky jo.(motor byl zahratej,pred tim jsem jezdil).po nejaky dobe,po nekolikanasobnem zkouseni mi zase naskocily kontrolky a ja jsem ujel asi 5km a konec,a pak to samy,cekal jsem hodku a jel dal.myslel jsem nejdriv,ze asi cidlo kliky,ale kdyz jsem se na to podival,tak jsem zjistil,ze ho tam nemam,a nebo ho asi nedokazu najit.a vcera jsem s ev tom hrabal,a zjistil jsem,ze na teplotu motoru to nema vliv,protoze to blbne i bez behu motoru.napadlo me rele.vedle motoru mam na hore dve ruzovy rele(jedno je rele cerpadla,druhy nevim)a dam klic do polohy na kontrolky,vsechny se rozsvitej,necham to tak,ale po nejaky dobe v tom jednom rele cvakne(nebo nekde pobliz)a prave ty dve kontrolky zhasnou a uz se neda nastartovat.koukal jsem na ty relatka,ale myslim,ze pracujou spravne.jeste jsem zapomnel,ze kdyz se mi to stalo uplne poprvy,tak jsem akorat nasel upadlej jeden kablik kostry,co jde od baterky a je pridelanej k motoru(takova hlinikova desticka,na ktery jsou spojeny kabely,co jdou ke svickam)v tomhle aute neni rozdelovac,je to vsechno elektronika...takze ted nevim,co by to mohlo bejt.napadla me jednotka rizeni,nebo immobilizer,mozna nejaky rele,ale urcite si necham poradit.a jeste jeden dotaz,kontrolka dobijeni sviti o trosku vic jasneji nez ostatni,zkousel jsem napojit jinou baterku a je to stejny,ma to tak bejt?diky za odpovedi
Poslední odpovědi
Martas
Odeslal: Sunday 18 October 2009 - 16:17:11

S Airbagem musis na diagnostiku, ale nikdo netvrdi ze musis bezpodminecne do autorizaku ... Diagnostiku kterou lze zavady vymazat ma "doma" kde kdo.
freez
Odeslal: Sunday 18 October 2009 - 15:32:39

No mám takové tušení, že zrovna chyba airbagu jinak než přes diagnostiku nepůjde
Ruda
Odeslal: Sunday 18 October 2009 - 13:03:17

Zdravíčko Pánové, chtěl bych se zeptat jestli když si vyblikám chybu tak jaesli jde následně vymazat, nechce se mi platit servis, už půl roku na mě svítí airbag a už mě to ser...... ^au
Insan!ty
Odeslal: Friday 18 July 2008 - 07:42:10

Taky nemám osazený konektor jako je na fotkách.. mám X20XEV.. Vyblikat chyby nejde, i když piny spojím, tak se po otočení klíčku nic neděje.. Musel jsem koupit kabel a notebook se seriovým portem, teď to se softem OpelTech2 a ABCom funguje.. Myslím že jednoduchý propojovací kabel z VW Group nepojede, pro opel je třeba ještě nějaký chip uvnitř..
honza777
Odeslal: Thursday 17 July 2008 - 10:55:04

jenze z18xe nema obsazenej pin c.6!a fakt sorry,ale tady jsem nikde nenasel navod,co jinyho propojiy.masel jsem na nejakejch angl.str.,ze jeden typek propojil 5 a 7,a vyblikal taky zavady,tak to dneska zkusim.ja jsem to predtim zkousel s tim kabelem,jak jsem popisoval,ale nejelo to,protoze jsem mel i usb prevodnika byl napichlej na laptop,tak si myslim,ze je to tim usb.ten muj kabel ma obsazenej pin-c.7,a ono to chtelo pro komunikaci prevazne tu sedmicku.taze asi koupim kartu,dam ji do kompu a zkusim to spis pres pocitac...apropo-jak jsem tak koukal na schema toho zapojeni,tak kdyz se spoji pri vyblikavani ta 5+7,tak by se nemelo nic stat?
Martas
Odeslal: Thursday 17 July 2008 - 09:41:47

Ondr napsal ...

Jo jo o tom vím, ale takhle daleko s angliètinou nejsem


Nevim co k temhle dvema obrazkum






potrebujes za znalost anglictyny a to pomijim, ze v poradne je to cele popsano 100x v CZ !!!
Ondr
Odeslal: Thursday 17 July 2008 - 09:36:17

Jo jo o tom vím, ale takhle daleko s angličtinou nejsem
Ondra
Odeslal: Thursday 17 July 2008 - 08:01:06

PRDON MOTOR X18XE
Martas
Odeslal: Thursday 17 July 2008 - 08:00:33

Po tisici jedne jak na to Odkaz

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.0454 sec,0.0158 z toho dotazů.