• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Zafira :: ZAFIRA :: Zafira elektrika
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
schéma elektrického zapojení
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
rommek
Monday 15 March 2010 - 07:39:05 Citovat
Host
Mám Zafiru 2.0 DTi. Nevím přesně typ motoru, ale myslím si, že to není až tak podstatné. Už asi měsíc mám problém s padáním nafty. Přepadové hadičky jsou v pohodě a i po výměně problém přetrvává. S mechanikem jsme tak přemýšleli, že by možná nebylo od věci zkusit napojit palivové čerpadlo přes vypínač a vždycky před startem bych to natlakoval a mělo by být po problému. U některých aut se při zapnutí žhavení rozeběhne taky čerpadlo a natlakuje to soustavu. Nevím proč to u zafiry není, ale řekl bych, že to docela chybí. Nemáte někdo přesné schéma zapojení palivového čerpadla (případně jak je to tam řešené, jestli to jde přes nějaké relé, nebo řídící jednotku)? Abych nemusel dávat dolů nádrž a vést kabely nevím jak pod autem? Díky moc za každou radu
VIKI
Monday 15 March 2010 - 09:26:24 Citovat
Host
U Zafiry to není, protože Zafira nemá v nádrži žádné čerpadlo !x! . Nafta je nasávána podávacím čerpadlem, které je součástí vstřikovacího čerpadla a tudíž běží jen když se točí motor. Asi to není nejlepší, ale je to tak.
rommek
Tuesday 16 March 2010 - 13:06:39 Citovat
Host
Tak to je opravdu celkem nepovedené řešení. To podávací čerpadlo by asi napřímo napojit nešlo, co? Teď jak se oteplilo, zlepšily se nepatrně i starty, ale pořád to není žádný zázrak. A žhaviče mám všechny nové. Nevím už komu to dát opravit a s autorizovanými servisy nemám zrovna nejlepší zkušenosti. Prachy berou jen tam člověk vleze a že by byl vidět nějaký rozdílný výsledek než jinde bych neřekl...
VIKI
Tuesday 16 March 2010 - 13:55:04 Citovat
Host
No napřímo by to nešlo, je to součást vstřikovacího čerpadla (je v něm). Také mi absence čerpadla v nádrži to nepřijde jako dobrý nápad, ale je to tak.
Jaro
Tuesday 22 June 2010 - 22:40:39 Citovat
Host
Nemusí to byť padanie nafty, Opel žhaví pod 5°C, tak povedal mechanik v Opli. Skus priamo prepojiť žhaviče s plusom na baterke, chvilu žhav a zaštartuj, ak auto naštartuje,je to len v žhavení.Potom si urob tlačitko- vypinač na žhavenie a je to ok.

Rychlá odpověď:

 

 
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1754 sec,0.1423 z toho dotazů.