• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra motor
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
olejovy prusak na hadici do sani?
Přejít na stranu  [1] 2
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Toto téma je zamčeno
Autor Příspěvek
fist
Tuesday 02 November 2004 - 18:47:22
Host
Ahoj, nejak ted nevim jestli mi porozumite, ale nasel jsem takovou vec.

1) Mam x18xe motor a kdyz zvednu haubnu a koukam na nej, tak na viku motoru z leve casti vede gumova hadice a napojuje se na ten plast sani. Problem je ze jsem si vsiml, lehoulinkeho prusaku v miste kdyz se ta guma napojuje na plast. Ne ze by to byly primo kapky, nebo neco teklo, ale je to kolem toho takove navlhle. Je to normalni jev?

2) Kdyz se kouknu na tesneni vykufu primo z bloku motoru napojujici se na ten dvojberan, takove to centimetr tluste kovove tesneni, vypada to jako kdyby vylizalo na jedne strane, jako by bylo praskle, ale kdyz startnu a stojim pred motorem a koukam na to, tak ni neufukuje, jak se to da zjistit? Kdyz ale treba couvam z garaze a je ticho, tak mi obcas pripadne, jako by lehounce cvakaly ventily (nebo to byl veli tichounky diesel motor).

Jak se takove praskle tesneni pozna a je ten "prusak" normalni? Dekujiii
fist
Tuesday 02 November 2004 - 18:50:23
Host
Jeste bych dodal, ze olej uz je ojety, jedu pristi tyden na vymenu, v opel servisu chtel za syntetiku 2500 s praci a polosynt 2000 s praci, tak nevim .... To uz je za ty kroupy lepsi ta full ne?
Lib
Tuesday 02 November 2004 - 19:08:05
Host
ja teda najesem zadnej odbornik (ikdyz uz jsem zazil lidi, co me za nej - diky me maskovaci a ukecavaci schopnosti - povazuji) ale - ten plast sani je box s filtrem. Olej by se tam nemel nijakym zpusobem dostat. Tam proudi jen vzduch. Kdyby ne, tak by se ti celkem rychle zasrala vaha vzduchu, to bys poznal. Jadiny co muze byt zasvineny je skrtici klapka, ale ta je az v bloku motoru, tam jak vede ta gumova hadice. Spis je to jen kondenzat vzdusne vlhkosti nebo tak neco. S tim tesnenim nevim, nech to kdyztak nekoho zkusenyho zkouknout, pokud to pres to nefuni tak to neres
riwal
Tuesday 02 November 2004 - 19:09:23
Host
1)Ta hadice je odvod olejových par z motoru do sání, pokud sákne, tak ji vyměň - ona časem změkne nebo zpuchří a pak netěsní - mám to tak na stejným motoru - není to nic fatálního.
2)Pokud by bylo prasklý tohle těsnění minimálně by si slyąel takový klepání a asi by byl cítit fuk. To ľe za studena klepnou ventily je normální, protoľe jeątě není plně natlakován olejový systém a hydroątely ventilů jeątě neseřídily vůli. Pokud je to i za tepla, tak můľeą mít chycený hydroątely samotný a oni potom klepou. Dají se vyčistit chemicky při výměně oleje přidáą čistič hydraulických zvihátek - udělal jsem to a pomohlo to. Pokud by si je měnil jedno stojí asi litr - takľe nic levnýho. Máą jich tam dost.
Lib
Tuesday 02 November 2004 - 19:22:16
Host
riwal: do boxu sani se vedou olejovy pary? Dyt by to zasralo vahu vzduchu ne? Me tam teda vede jen jedna gumova hadice a tou je vlastni spojeni viko boxu - blok motoru, ve kterym je vaha, mozna i cidlo teploty a mrizka ...
riwal
Tuesday 02 November 2004 - 19:24:03
Host
On nemluví o boxu sání, ale o plastu sání, to je aľ za váhou vzduchu. Musíą číst a číst hoąku.
Lib
Tuesday 02 November 2004 - 19:35:22
Host
nojo to mel ale udat presneji ze "ten plast uprostred potrubi" Pro me je ten plast sani proste box s filtrem. Proto me to pripadlo divny
riwal
Tuesday 02 November 2004 - 19:38:16
Host
Citát: kdyz zvednu haubnu a koukam na nej, tak na viku motoru z leve casti vede gumova hadice a napojuje se na ten plast sani.

Do boxu filtru nevede ľádná hadice z víka motoru
Lib
Tuesday 02 November 2004 - 19:42:40
Host
to zalezi jak se na to divas, ta hadice tvori defacto jeden celek. Pro me je to jedna hadice, ja tam dve nemam Je to jak vodovodni trubka ... taky me nezajima ze tam je merak proste vede od nakyho hlavniho rozvodu po baterii
[ Edited Tue Nov 02 2004, 07:45PM ]
riwal
Tuesday 02 November 2004 - 19:45:32
Host
Máą, je to hadička asi 3cm tlustá a vede z víka ventilů do sání za váhou vzduchu - okolo ní na obou koncích roní olej, je to normální.
Přejít na stranu  [1] 2  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1439 sec,0.1132 z toho dotazů.