• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra motor
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
Turbo
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Toto téma je zamčeno
Autor Příspěvek
Jirka k.
Sunday 07 November 2004 - 12:45:35
Host
Dá se na 2,5V6 dodatečně namontovat turbo třeba z calibry? Co by mohl být problém? Turbo dám na svody kde začíná výfukový potrubí, do turba přivedu olej z chladiče navařením a prodlouľením trubky, ale nevím jak bych dostal od turba ten stačenej vzduch do motoru. Dá se nějak vypočítat pod jakým tlakem to tam můľu hnát abych nezničil motor?Musí se upravovat řídící jednotka? Vím ľe otázky zvyąování výkonu tu nejsou moc v oblibě, ale pokud víte podělte se o názory. Dík.
aaa
Sunday 07 November 2004 - 13:28:08
Host
nebylo by jednoduąąí namontovat kompresor jako to dělal Stainmatz?Odpadl by problém vedení výfuku a tak..
riwal
Sunday 07 November 2004 - 13:34:37
Host
Motory kde je turbodmychadlo prevděpodobně proąly nějakým konstruktérským vývojem a testy a ne vľdy se to povedlo, takľe neexperimentovat v tomto směru mi nepřipadá jako přizdisráčtví, ale realismus. Samo pokud máą dost peněz di do toho, nevim ale kdo by ti v tomto směru tady poradil.
Tady se vąichni , kdo tomu opravdu rozumí viz.třeba NIO, snaľí poradit co se dá, ale dělat raketu z komerčního spotřebního motoru asi fakt za rozumné prostředky nejde. Neber mě jako ąkarohlída, ale fakt je třeba rozumě uvaľovat a pokud chceą lítat, tak si pořiď jiný auto, který na to bylo stavěný, jak motorem, tak třeba podvozkem - to si myslim, ľe je dost důleľitý.
Jirka k.
Sunday 07 November 2004 - 20:51:24
Host
Díky riwi za názor, peněz samozřejmě moc nemám je mi jasný ľe pokud by ąlo jen tam hodit turbo a bylo by to hotový tak by to měl kaľdej, jen sem se doslech ľe se dělaj omegy 2,6 s nízkotlakým turbem jako sériovky a to by moľná mohlo bejt řeąení a převzít to. Nejsem ľádnej pilot a moji vectřičku zboľnuju a nechci si jí zničit mám ji jako koníčka a tak nějak sem na ní udělal co sem mohl a nevím do čeho se pustit teď tak mě napadlo turbo . Vím ľe se prodávaj kity s kompresorem, ale nenarazil jsem na nikoho kdo to dělá na VB.
Yper
Monday 08 November 2004 - 08:53:12
Uživatel #251
Registrován: Tuesday 14 September 2004 - 10:28:45
Příspěvků: 3550
Jak ti tady řekl aaa. Dodat tam turbo je hóódně oąemetná věc. Tvůj problém u tohoto motoru je přechod mezi rychlostními stupni, tedy pokud se nemýlím (kolega ho má)-motor mu nejde zpočátku do tahu - to se řeąí hlavně elektrodmychadlem. Tahle sranda tě vyjde na cca 8 tis.Kč, je na to záruka a odstraní to problém. Myslím, ľe firmy tenhle výrobek inzerují v kaľdém časopise o tuningu aut. Turbem si můľeą zničit motor. Co typ auta (motoru) to jiný typ dmychadla Garret a v něm jiné dmychadlové kolo (průměr a nastavení lopatek) a jiná turbína (průměr a počet lopatek). Moľná by ti to i fachalo, nějakou dobu, ale prasklá a vyskočená ojnice při rychlosti 160-180 km u 1,5 t. auta je taky pěknej mazec.

Dodge Caliber 2.0 CRD SXT
Opel, ten má dnes už každý Sopel!!
Yamaha 1100 - Virago
Konečně pořádnej krouťák a né jako línej Opel
BMW K1200 LT - auto na dvou kolech
 
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1325 sec,0.1066 z toho dotazů.