• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra převodovka
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
prosím o názor-spojka.
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
jajaj
Thursday 15 December 2005 - 06:44:38 Citovat
Host
Zdravím všechny. Prosím o Váš názor, protože nevím. Před měsícem jsem měl auto v servisu a prováděli mi výměnu na VB (1.6-16V) převodovky. Po opravě jsem asi po dvou dnech jel cca 80 km k rodičům, auto jsem před domem odstavil a vše O.K. Ráno ,když jsem chtěl odjet tak sešlápnutí spojky jako když do "ho..a". Úplně měká, pouze jemný odpor vratné pružiny na pedálu.Pak jsme se švagrem našli odvzdušňovací šroub a spojku odvzdušnili.Také jsem si všiml, že v nádržce brzdové kapaliny mám dolito na rysce min., před výměnou převodovky bylo max. Vše O.K.- začala pracovat jak má.Pak jsem auto odvezl do garáže(po příjezdu domů), týden jsem nikde nebyl. Po nastartování opět spojkový pedál jako když do "ho..a", ale míň oproti minule. Stačilo 4x spojku pošlápnout a vše O.K.- pracovala jak má. Během provozu vše O.K. (žádný problém s řazením) , když auto stojí méně jak tři dny taky vše O.K. Při delším stání musím několikrát sešlápnout spojku po nastartování a pak vše chodí.
Protože nejsem ař tak znalý technických poměru a nechci aby mě v servisu oškubali tak se ptám na Váš názor:
1) je možné, že při výměněn převodovky došlo k zavzdušnění spojky (před výměnou převodovvky jsem neměl žádný problém se spojkou) - únik kapaliny jsem nezaznamenal ani pod autem ani v nádržce.
2) Vedle (resp.napravo-pod odvzdušňovacím šroubem je jaká si plastová hadice, která se mi zdá být trošku volná- může to být příčina? -motor 1.6-16V

Děkuji všem za upřímný názor.
Dmcd
Thursday 15 December 2005 - 08:31:19 Citovat
Host
Podle toho co pises, tak ti uplne zavzdusnili spojku ale bohuzel dole na valci s loziskem na prevodovce, kam se vubec nedostanes - odvzdusnovaci sroub je az kus nad timto valcem. Doporucuju dolit brzdovku, odvzdusnit, znovu dolit a takhle vzdy po par dnech dokola. Taky si hlidej jestli ti opravdu brzdovka neutika, pokud jo, tak je v haj.zlu valec dole u spojky.
Pokud nebude utikat ale spojka bude porad mekka, tak mas spatnej valec u pedalu - ja ho predevcirem menil - viz. Odkaz

Rychlá odpověď:

 

 
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1513 sec,0.1168 z toho dotazů.