• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra Hi-Fi
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
dvou a tøí pásmové repro-jaký je rozdíl?
Přejít na stranu  1 [2]
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
qpc
Tuesday 21 November 2006 - 22:37:18 Citovat
když Bůh škádlil peklo,vymyslel i500
Uživatel #255
Registrován: Monday 20 September 2004 - 16:39:01
Příspěvků: 5329
martin napsal ...

jo a ještě jedna vec men docela vyděsila..mám tam originál radio CAR300 a už jsem se tu dočetl,že výstupní výkon je 4*15W..jakej největší RMS výkon tam teda mužu dát??bude to pak hrát akorát min nahlas,nebo to vubec nepojede??
A má to výstup 4 nebo 8ohmů(jako to radio;)??diky a sorry že se tak blbě ptám,ale bohužel nikdo ze známých se v tomhle neorientuje (


když pořídíš nějakej lepší standart,budeš se pohybovat v hodnotách 4x40 až 4x 55W.Nicméně nečekej,že to bude hrát tak dobře jako přes zesilovač.Každopádně na standartní hraní i rámus to bohatě stačí.udávanej vákon je na 4ohm


Odkaz Astra-H OPC

Odkaz i500.html

Na peklo se zvoní tlačítkem "SPORT".

Hra na honěnou vubec nedáva smysl. Když máš babu, tak přece nehoníš.....


VGT
Wednesday 22 November 2006 - 09:09:09 Citovat
Host
Vyznat se v těch údajích je někdy fakt dost těžké (a prodavači vědí většinou starou belu).
Sinusový výkon zesilovače radia CAR 300 je 4x6 Wattů. Odkaz To je jediný technicky regulérní výkon. Všechny ostatní udávané výkony jsou nejapné marketingové kecy (bohužel v dnešní době veeelmi často používané), asi proto, že ta hodnota pak vypadá větší (ale není).
Navíc - např. tady Odkaz (jinak dobrý odkaz od ttoommaasse) to má prodejce na svých stránkách celé pomíchané. Správně tam má být text:
Zatížitelnost (sinusový výkon):50 Wattů
Zatížitelnost (max): 70 Wattů
Frekvenčnírozsah. 45-22 000 Hz
Impedance: 4 Ohmy
Pokud má tedy tvé radio výkon na jeden kanál (jeden reproduktor) 6 Wattů (sinus) při impedanci 4 Ohmy, tak takovýto reproduktor s ním nestrhneš. Jaká je impedance CAR 300 nevím, ale předpokládám, že 4 Ohmy. Kdybys použil reproduktory osmiohmové, musel bys na stejnou úroveň síly zvuku vytočit hlasitost radia na větší hodnotu (dvakrát větší však ne). Podívej se na výrobní štítek toho radia, tam by to mohla být napsané impedance koncového zesilovače radia.
Tomin
Wednesday 22 November 2006 - 18:00:03 Citovat
Host
Jen pro upresneni - to co je na radiich (zesilovacich) uvadene neni impedance zesilovace, ale doporucena minimalni impedance reproduktoru. Vystupni impedance zesilovace neni z pohledu uzivatele podstatne a pohybuje se radove niz nez 4 ohmy.
ttoommaass
Thursday 23 November 2006 - 08:35:21 Citovat
Host
No a az si budes repraky vybirat, tak koukej na co nejvetsi frekvencni rozsah (jestlize nemas subwoofer), pak na ucinnost - akusticky tlak (v dB) a pak na zpracovani, preci jen by nemeli byt v dnesni dobe papirove (ale jak jsem cetl, tak jsi chtel kvalitnejsi, tak je tahle poznamka zbytecna).
Kdyz jsem je montoval ja do prednich dveri, vesli se tam 17ky, tripasmove X-Plody (byly za super cenu), puvodni vyskac jsem ponechal zapojeny. Leze z toho tedy trosku vic vysek, ale ty nejsou na skodu (vzhledem k subwooferu). Takze tak.

Tom

VB 96 X20XEV

Rychlá odpověď:

 

Přejít na stranu  1 [2]  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1629 sec,0.1226 z toho dotazů.