• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra ostatní
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
Pomoc-zapadlý centrál
Přejít na stranu  1 2 [3]
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
Sato
Saturday 14 October 2006 - 10:47:53 Citovat
Host
Ahoj mozem poprosit o ten navod? Nejako to zacalo blbnut uz aj mne...
Email
Mrazák
Saturday 14 October 2006 - 16:14:22 Citovat
Host
Ahoj, mám něco podobnýho, sice na Corse B, ale treba by návod moh taky pomoct. Zamykám klíčem a když je to vlhký, tak se dveře odemykaj a zamykaj. Taky ten čudl u ridičovejch dverí zapadává nějak víc než by měl, tak by to asi mohlo bejt v tom.
Tak prosim o ten navod: Email
Insanity
Thursday 11 December 2008 - 23:53:57 Citovat
Host
Yper napsal ...

Mikrospínač je na tištěném spoji a k němu je přiložen motorek v držáčku. Já ti to nemám nijak za zlé, ale ihned jsem si uvědomil, jak v těch servisech pracují - prostě odrbat každého zákazníka co to dá. A to mne rozčílilo!
Já, pokud pojedu do servisu, tak si snad na všechny díly vyrazím nějakou svou značku!
Pošli mi na můj E-mail svůj a já ti pošlu od Prťky návod jak se rozebírá a tam už v obrazové příloze uvidíš, jak je tam ten motorek a jak mikrospínač. O.K.?


Ypere, prosím, můžeš mi poslat návod jak se dostat k těm mikrospínačům? Nebo zkuste mi někdo prosím poradit, VeBe rv.97 Caravan, dnes se mi dálkou neodemkly dveře spolujezdce, pak jsem to zkoušel doma a už se ani nezamkly. Po odemčení a opětovném zamčení se už zamkly, ale pro změnu se již dveře spolujezdce nezamknou -ručně čudlíkem odemknout jdou. Tenhle postup jsem zkusil asi 3 už na dálku nereagují vůbec, nejdou zamknout ani odemknout.. Venku je kosa, garáž nemám. Spíše jsem čekal zlomené kabely v průchodce, ale ve vláknech co jsem zde našel vždy píšete o mikrospínačích, u kterých ani netuším, kde by mohly být.. ^au
Martas
Friday 12 December 2008 - 06:12:19 Citovat
Host
Postup Odkaz

[ Upraveno Friday 12 December 2008 - 06:18:28 ]
Insan!ty
Friday 12 December 2008 - 06:58:52 Citovat
Host
Děkuji Martas, vypadá to celkem jednoduše. Spínač bych raději vyměnil za nový, uvidíme jestli to zvládnu a případně jestli to pak bude fungovat.
Tomin
Saturday 13 December 2008 - 16:08:33 Citovat
Host
Nedavno jsem resil zamek na OB, tak po predchozich zkusenostech "to je jasny, kup motorek a prijed". Prijel, vymenil jsem motorek a ... ho... Zlomenej kablik v pruchodce.
Insan!ty
Saturday 13 December 2008 - 22:35:46 Citovat
Host
Já čekal že budu mít zlomené dráty v průchodce, nechtělo se mi věřit, že by takhle odešel mikrospínač.. Venku mrzne, ale díky návodu jsem sebral odvahu a šel "do toho".. Dyť to zní tak jednoduše "1.Rozděláme čalounění ,odděláme táhla od zámku,odšroubujeme šrouby,které drží zámek a vyjmeme ho ven." Trvalo mi to přes hodinu (ner! Než jsem našel šroubky schované pod krytkou výškového repra, pod krytkou v madlu a pod gumou nasazenou na madlu Vyháknout táhla šlo trouchou násílí, vytažení zámku už byla hračka (po povolení lyžiny pro sklo). Proměřil jsem kontakty v konektoru a ouha, napětí do nich šlo, připadlo mi jednodduší opravit zpřelámané dráty v průchodce, než rozdělávat celý mechanismus zámku, ale co sedalo dělat, vrhnul jsem se do toho.. Ale nechápal jsem, jakým způsobem zámek rozpáčit, prvně jsem se snažil oddělit celou plastovou část od spodní kovové, po chvilce mi došlo že to je blbost a páčil jsem tedy dle popisu u čepu uprostřed. Ale zámek na Vectře vypadá jinak než na fotce, je složitější, což mě zmátlo.. Pak už jsem se dostal k mikrospínači a zděsil se, jelikož podle měřáku fungoval jak měl - krajní polohy jsou spojeny, po zmáčknutí se rozpojí a spojí se střední s jednou krajní. Zkoušel jsem přivézt napětí na kontakty - nic, tak přímo na kontakty mikrospínače -opět nic, tak jsem čekal, že jsem první, komu zhořel motorek a opět jsem to viděl bledě, auto bez zámku, co teď s tím, jak to zamknout, nasazovat tam zámek zpět a až přijde nový tak celé od začátku.. Pak jsem zkusil vrazit drátky přimo na na kontakty v motorku a ejhle, funguje.. Tak jsem jako poslední naději odpájel mikrospínač, krajní polohy propojil drátkem (ačkoliv mikrospínač je taky propojoval) ale najednou to jelo Takže rychle do auta, už se stmívalo, ale problém - jak nasadit táhla? Obzvláště se mi nedařilo nasadit táhlo vnitřního madla, jsem se s tím papral půl hodiny, až pak mě napadlo zámek povolit a vyhnout ho, pak to bylo za 5 sekund Příšte budu vědět..

Takže všehovšudy 2 hodiny (nejsem sice technický antitalent, ale v autech se nevyznám) a centrál opět funguje na výbornou a vše vlastní silou

Chtěl bych tímto poděkovat všem, díky kterým to tady tak funguje, Prťkovi, který návod napsal, Yperovi a Palicovi za účást v návodu, Libovi, že jej má na svých stránkách, Marťasovi, že mi poslal návod (návod si odtud nemohu stáhnout, zatím nejsem regulérní člen, ale poplatek už jsem zaplatil, brzy snad budu).. Legionari za tyto stránky a všem dalším kteří josu ochotní poradit nám antitalentům
Tomin
Monday 15 December 2008 - 09:35:00 Citovat
Host
Ten mikrospinac je mrcha. Delal jsem to tedy 2x na Omegach, ale podobne zkusenosti.
Na me najednou zacal zamek zlobit (nekdy jo/nekdy ne), nasel jsem odhorely mikrospinac v moturku. Mel nekdy prechodak a proud byl pak do motoru maly. Rikam si, vyhral jsem, vymenim ho. Pak to chodilo asi tyden ok a zase se to vratilo. Tak si rikam "Cinani zas vyrobili blbej mikrospinac". A ejhle, mikrospinac ok a odesel motor. To nevymyslis. ?:!:

Rychlá odpověď:

 

Přejít na stranu  1 2 [3]  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1432 sec,0.1093 z toho dotazů.