• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Omega :: OMEGA :: Omega ostatní v
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
vraceni auta po prodeji
Přejít na stranu  1 [2] 3
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Toto téma je zamčeno
Autor Příspěvek
Yper
Tuesday 19 August 2008 - 12:27:40
Uživatel #251
Registrován: Tuesday 14 September 2004 - 10:28:45
Příspěvků: 3550
Ano, pokud nechcete mít problémy s prodejem auta, je lepší jej vždy dát do bazaru a tím veškeré reklamace padají na prodávajícího a tím je bazar - jak naposledy napsal Mates.
Nicméně pravdu má i sám Marťas, který se snažil upozornit na to, že je v řadě případů auto vzít raději zpět, nepoškozené a prodat jej znovu, než pak sám dávat podnět k soudu a chtít náhradu za užívání a za poškození věci, protože již věc/auto není ve stavu, v jakém jej původně prodal.
Přičemž bohužel se musí nejprve řídit rozhodnutím prvního soudu, kdy musí vrátiz zpět původní částku a pak následně u nového soudu uplatňovat náhradu spojenou s užívání či poškozením a to je vždy na dlouho.
Robas hovoří z vlastní zkušenosti, ale on je dost zkušený na to, jak jej znám, aby měl dobře zpracovanou smlouvu, ve které nesmí chybět citace, že stav auta odpovídá jeho stáří, tedy délce provozu a počtu ujetých kilometrů. Pokud to tam není, tak smlouva bývá většinou napadnutelná s většími vyhlídkami úspěchu toho, kdo reklamuje nějaké vady.
Lhex to napsal také správně.
A teď příklad můj - mohu Vás ubezpečit, že ti, co věc reklamují, z větší části, než strana odpůrná, soudy vyhrávají.
Koupil jsem auto a po nějakém čase zjistil, že poloosy nejsou ty, co tam být měly (byly silné podložky), brzdy nefungvaly tak jak měly, prahy převařené na původní zrezlé - prostě zvěrstvo.
Jako první věc co jsem udělal bylo, že jsem si sehnal soudního znalce z oboru automobilismu a nechal vypracovat znalecký posudek.
V popisu bylo to, co jsem zjistil už já a i navíc nějaké další věci, na které bych nepřišel. Soudní znalec prostě ví, kam se má podívat. V závěru pak byla zázračná věta: ...automobil vykazuje zjevně skryté a zatajené vady, které brání řádnému užívání a jsou v rozporu s uzavřenou smlouvou atd. atd. Soud jsem vyhrál, nebo resp. k soudu po obsáhlé korespondenci nakonec ani nedošlo, protože soudkyně si nás zavolala a vysvětlila situaci jak mně, tak jemu a on přistoupil na mé odstoupení od smlouvy.
Takže to, co radí Marťas, je možná jediné rozumné řešení a protože neznáme obsah smlouvy mezi zakladatelem tohoto vlákna a kupujícím, tak nemůžeme s určitostí ani říci, zda by vyhrál.
Jinak samozřejmě odlupující lak není skrytá a zatajená vada, ale pružiny to již být mohou a je jedno, zda o tom prodávající věděl, či nikoliv!
Občanské soudy pracují na trochu odlišném principu než soudy v trestním právu, kde soud musí vždy mít pochyby ve prospěch obviněného a pokud není žaloba dostatečně průkazná, tak je obžalovaný osvobozen.
V obč.právu musí obžalovaný, resp. odpůrce vyvracet obvinění strany navrhující a to je vždy těžké a zvlášť v případě koupě či prodeje auta.
Představmě si, že auto bylo prodáno za 50 tisíc. Pokud se nechá vypracovat znal. posudek navrhovatelem, tak ten bude určitě za 5 tisíc.
Pokud bude causa probíhat např. v Praze a nebo obdobném městě, řekne si právník za poradu podle sazebníku 2,5 tisíce.
Pak, v případě, že vezme obhajobu, může si stanovit jednorázovou odměnu 11 tisíc a nebo odměnu za každé stání podle času i 3 tisíce plus tzv. právní úkon a cena za něj v takové kase se klidně vyšplhá na 20 tisíc. K tomu, při prohraném soudu, mážeš zaplatit i právníka navrhovatele.
Takže cca 15 tisíc za Tvého právníka, 15 tisíc za jeho právníka, 5 tisíc soudní znalec, 600 Kč soud a ušlá mzda navrhovatele a nakonec zjistíš, že dlužíš 40 tisíc a ty jseš shopen zaplatit až po prodeji auta, které se Ti vrátí v dezolátním stavu. Pak nula od nuly pojde a to jen pro tvou hrdost.
Je třeba vždy vše zhodnotit a na základě toho se rozhodnout.
U soudu jsem byl za období cca 10ti let asi 60x jako osoba odpůrce i navrhovatele.
udělal bych to asi tak jak píše Marťas.

Dodge Caliber 2.0 CRD SXT
Opel, ten má dnes už každý Sopel!!
Yamaha 1100 - Virago
Konečně pořádnej krouťák a né jako línej Opel
BMW K1200 LT - auto na dvou kolech
JardaB
Tuesday 19 August 2008 - 13:39:54
Uživatel #365
Registrován: Monday 02 May 2005 - 22:27:36
Příspěvků: 4020
Jj, IMHO je spravna cesta nejmensiho odporu, asi by bylo dobre zjistit, proc to chce vlastne vratit - treba by to vyresila mensi sleva...
Zase jestli je to uz prepsane, tak to je dalsi 2 litry navic... S autama je nadprumerny opruz diky debilnimu systemu registrace.

Twingo II, 43 kW, pro takove to jezdeni kolem komina
Opel Mokka 1.7 CDTI, firemni pracant
Renault Megane Cabrio 2.0 IDE, mazlik
Fikus 1.6Ti
Bomega
Tuesday 19 August 2008 - 14:27:25
Host
ja mu nic nezatajil,rek sem mu ze na veci co jsem menil ja-rozvody,vodni pumpa,komplet brzdy,gufera,tlumice atd mu dam klidne zaruku,protoze sem je fakt menil a maji najeto cca 5000km.kdyz ju kupoval,tak mi rikal,ze mel jet jeste na jednu,ale ze moje se mu libi,tak ju bere.ja mu dal slevu z 66tisic na 63,protoze trochu klepou ty tycky a na okne byla u spolujezdce prasklinka.odjel,jeste mi pak tak trikrat volal,protoze to neumel zamykat dalkou,jak se to vlastne zamyka a nerekl ani slovo o nake zavade.nereknu,kdybych mu kecal a auto nekde zdechlo,tak to bych byl svine kdybych jej podelal.no a pak mi druhej den vola,ze musi ted odjet,ale ze auto nechce at pripravim penize,ze se mi ozve a auto vrati,kvuli tem zavadam,co jsem psal.ja mu samozrejme rekl,ze uz penize nemam a ani bych mu je nevracel,protoze jsem na nej zadnej podvod neudelal,on mi rekl,ze za ty penize cekal auto bez dalsich investic,ach jo,jsou to blbci a kdovi co s tim autem uz dela,vymeni me tam pulku veci a vrati mi jej,ne?snad se uklidni a da pokoj,ja uz mam omegu C,po dvou dnech mi nejdou sterace,pouze na treti rychlost jdou a trochu piska servo a nep...... se
Martas
Tuesday 19 August 2008 - 14:41:18
Host
Mas v kupni smlouve napsano, ze technicky stav je odpovidajici stari a poctu ujetych kilometru a ze kupujici byl s timto stavem seznamen, pripadne i ze absolvoval zkusebni jizdu ?
Lhex
Tuesday 19 August 2008 - 15:12:18
Host
Bomega napsal ...

rekl,ze za ty penize cekal auto bez dalsich investic..

tak s tímhle člověkem bych do sporu šel.. !!(a) !!(a) to by bylo asi rychlý, to by taky nečekal !!(a)
Yper
Wednesday 20 August 2008 - 13:30:35
Uživatel #251
Registrován: Tuesday 14 September 2004 - 10:28:45
Příspěvků: 3550
2 Lhex: .. !!(a) _;

Zase na druhou stranu, když to zvážím, tak určitá šance, že se případ dá vyhrát, je už ta skutečnost, že ten blb řekl, že za "tyhle "peníze čekal auto BEZ dalších investic" !

To svědčí o absolutní hlouposti kupujícího a nebo vychcanosti, přičemž na blbost kupujícího soud zpravidla nebere ohled, protože není podstatné co nevěděl, ale co vědět mohl a měl při uzavírání smlouvy, protože má občanku a je svéprávný!
Nicméně tohle jeho tvrzení by bylo vhodné si nechat napsat, abych měl u soudního jednání něco jako argument. U auta za 50 či 60 tisím musí vždy počítat s nějakou investicí.
A jsou věci-součásti, na které se záruka u použitého auta vztahuje a na které nikoliv.
__;

Dodge Caliber 2.0 CRD SXT
Opel, ten má dnes už každý Sopel!!
Yamaha 1100 - Virago
Konečně pořádnej krouťák a né jako línej Opel
BMW K1200 LT - auto na dvou kolech
JOB
Wednesday 20 August 2008 - 20:10:40
Uživatel #447
Registrován: Tuesday 01 November 2005 - 20:31:16
Příspěvků: 3695
Tak jinak. Jestli je to tak jak píšeš tak bych mu zavolal že jsi o tom přemýšlel a že´klidně do soudního sporu půjdeš.Řekni mu že jsou dvě možnosti jak ten soud dopadne.Jedna je že ho vyhraješ a on zaplatí všechny soudní výdaje.A druhá možnost je že ten soud prohraješ a tudíš mu budeš auto splácet po 500,- měsíčně protože si nemůžeš víc dovolit. Ono totiž fakt že máš snahu splácet je u soudu argument a nelze po tobě peníze jinak vymáhat ani podat žalobu. Osobně si myslím že do žádného sporu nepůjde a pouze tě zkouší.

Pozor ! - Občas trochu kecam !!(a)
Opel Omega C Caravan X25TD - manual 01´
Fiat Scudo 1,9 D 96´
ARO M-461 76´

ndefo
Thursday 21 August 2008 - 09:56:43
Host
ten vyraz ve tvari kdyz uslysi "...po 500,- ti to budu splacet, protoze sivic nemuzu dovolit." si dokazu celkem predstavit...
tenhle "tip jak na to" se mi libi _;
Lidska hloupost je neomezena...
Insan!ty
Friday 22 August 2008 - 08:03:51
Host
Spěchám do práce, napíšu později - ale celkem se všichni pletete! Nekoupil novou věc, takže žáden občansko-právní vztah mezi Vámi není! Nelze tedy upaltňovat Občanský zákoník ani Zákony na ochranu spotřebnitele.. Leda že by jsi to prodal jako firma, ne jako soukromá osoba. Jestli jsi to prodal jak osoukromá osoba soukromé osobě, tak s tím žáden právník k soudu nepůjde! Musí si to vyřídit jako soukromé osoby mezi sebou. Co vádíš nejsou vady, ale stav odpovídající stavu a řádnému používání/opotřebení věci. Nárok nemá. Když tak mu dej 20% storno poplatek, jako to dělají třeba firmy s ND..

Anonymní
Tuesday 26 August 2008 - 20:09:04
Host

Jak piše Bomega že mi prodal omegu a seznamil mì z jejím stavem tak LŽE.Kupoval jsem poprvé omegu a tak mì pìknì obelhal,auto leží 3cm nad silnicí vše unavené,než jsem dojel domu tak se propadl strop,èalounìní,výfuk zhnilý na madìru,plasty tam drží silou vule,centrál a zadní rolo nefunguje,a samozdøejmì mi nafotil jeden podbìh zkorodovaný a opadavá lak na zad.blatnících,tlumièe taky po smrti.ATD.Tak poèkám až mi pošle technièák a pìknì mu ta vrátím jak se má podle stanovenych regulí,když je chytrý a mele že nemám na nic nárok.Èágo.
Přejít na stranu  1 [2] 3  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1674 sec,0.1133 z toho dotazů.